SEV Amerikan Kolejinin (SAC) yeni Müdürü, eğitim alanında tecrübeli, akademik çalışmaları bulunan Dr. Akın Metli oldu. Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu’nda (BELS) dokuz yıl Lise Müdürü olarak görev yapan ve bölgenin uluslararası düzeyde eğitim veren bir okula kavuşmasında önemli katkılar sunan Dr. Akın Metli, CIS Okul Değerlendiricisi, IBDP Çalıştay Lideri ve IB Okul Değerlendiricisi unvanlarına sahip deneyimli bir eğitimci.
Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği programında lisans derecesini almasının ardından, aynı fakültede yüksek lisans eğitimini tamamlayan Dr. Metli, Eğitim Programları ve Öğretim Programında doktora derecesine sahip. Uluslararası müfredat sağlayan Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulunda İngilizce öğretmenliği, Zümre Başkanlığı, Uluslararası Program Koordinatörlüğü ve Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu, dokuz yıl BELS Lise Müdürü olarak görev yaptı. Akademik dergilerde pek çok uluslararası yayını, konferans sunumları olan Dr. Metli, IB ve eğitim alanındaki farklı konularda ödüllerin de sahibi. Dr. Metli’nin ayrıca aralarında, CIS, IGCSE, PGCE, CELTA, IBDP olmak üzere (İngilizce öğretmenliği, koordinatörlüğü, program liderliği, TOK vb.) çeşitli konularda Cambridge Üniversitesi ve Iowa Devlet Üniversitesi gibi kurumlardan sertifikaları ve uzmanlığı bulunuyor.
Dr. Metli, SEV Ailesine katılması ve SAC Okul Müdürlüğü görevine atanmasıyla ilgili şunları söyledi: “Okul müdürlüğü görevini üstlendiğim SEV Amerikan Koleji, bu köklü eğitim geleneğinin ışığında İstanbul Çekmeköy’deki kampüsünde araştıran, sorgulayan, sorumluluk sahibi, duyarlı, girişimci, hedefleri olan öğrencilerini geleceğe miras olarak yetiştiriyor. Toplumsal değişimin sürekli yaşandığı dünyamızda, gelenek ve geleceğin başarıyla harmanlandığı bu köklü eğitim kurumuna dâhil olduğum için gurur ve mutluluk duyuyorum.”