Tarsus Amerikan Koleji kampüsünde bulunan “Misak-ı Millî Muhtar Kent STEM Laboratuvarı” açıldı.
21 Şubat 2024

SEV Çekmeköy Kampüsümüzün Çevreci ve Sürdürülebilir Yaklaşımına LEED Sertifikası

SEV Okulları Çekmeköy Kampüsümüz, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen çevreyle dost bina sertifika sistemi LEED PLATINUM sertifikasına layık görüldü.

LEED yeşil bina sertifikasyon sistemleri, bina kullanıcılarının sağlığı ve verimliliğinin en üst düzeye çıkarılması, doğal kaynakların daha az kullanması, atık miktarı ile olumsuz çevresel etkilerinin azaltılması ve yaşam döngüsü maliyetlerinin azaltılması gibi konuları dikkate alıyor. Sertifikasyon süreci binaların tasarlanması, inşa edilmesi ve işletilmesini kapsıyor.

SEV Okulları Çekmeköy Kampüsümüzün inşaat projesinin ilk aşamalarından itibaren, LEED Sistemi standartları benimsendi. Bu standartlar, 1998 yılında Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilmiş bir çevre dostu bina sertifikasyon sistemi olan LEED v.4 Building Design and Construction for Schools olarak biliniyor.

LEED sertifikalı binalar, çevre ve insan sağlığını iyileştiren tasarım, inşaat ve işletme uygulamalarıyla dünyanın daha sürdürülebilir olmasına yardımcı oluyor. Yeşil binalar, kurumların daha sürdürülebilir çalışmasına olanak tanıyor ve içerisinde bulunan insanlara daha sağlıklı, daha konforlu bir çalışma alanı sunuyor.

 

Çekmeköy Kampüsümüz, sürdürülebilir alan geliştirme, su tasarrufu, enerji verimliliği, malzeme seçimi, iç mekân çevre kalitesi gibi konularda pratik ve ölçülebilir strateji ve çözümlerin uygulanması sayesinde LEED sertifikası almaya hak kazandı. SEV Okulları Çekmeköy Kampüsümüz, bu belgeyle sürdürülebilir ve çevreci yaklaşımını uluslararası boyutta tescillemiş oldu.

Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.