SEV Çekmeköy Kampüsümüzün Çevreci ve Sürdürülebilir Yaklaşımına LEED Sertifikası
21 Şubat 2024

SEV Öğretmen Destek Programı

 II. SEV ÖĞRETMEN DESTEK PROGRAMI’NA KATILMAYA DAVETLİSİNİZ!

Eğitim Tarihi: 12-16 Ağustos 2024

Yer: Tarsus (SEV Okulları Tarsus Kampüsü)

SEV ÖĞRETMEN DESTEK PROGRAMI NEDİR?
SEV Öğretmen Eğitim Destek Programı, depremden etkilenen bölgelerde görev yapan eğitimcileri (öğretmen ve okul yöneticilerini) desteklemek ve eğitim-öğretimin nitelikli bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlamak amacıyla 5 günlük yüz yüze eğitim, sosyal etkinlikler ve 2024-25 eğitim-öğretim yılı boyunca ayda bir kez çevrim içi süpervizyon ve destek seminerlerinden oluşan bir programdır.


PROGRAMIN AMACI

Projenin amacı, depremden etkilenen bölgelerde ve Mersin ili geneli ve Tarsus’ta, K-12 düzeyinde eğitim veren devlet okullarında ve özel okullarda görev yapan her branştan öğretmen ve yöneticiye afet sonrası destek eğitimi verilmesi ve bölgedeki öğretmenlerin, öğrenme ortamını çocukların iyi olma halini destekleyecek ve eğitimi nitelikli olarak sürdürecek şekilde düzenlemelerini sağlamaktır. Eğitimi alan öğretmenlerin kendi okullarına döndüklerinde travmaya duyarlı bir okul ortamı sağlamak ve eğitim-öğretimi çocukların iyi olma halini gözeterek sürdürmek konusunda farkındalık yaratmaları ve bu bakış açısını kendi kurumlarında yaygınlaştırmaları da hedeflenmektedir. Eğitim programı kapsamında, katılımcı öğretmenlerin kendi iyi olma hallerini destekleyici eğitim ve sosyal etkinliklere de yer verilecektir.


PROGRAMIN KONUSU
Programda, travmaya duyarlı sınıflar yaratılmasının yanı sıra psikolojik sağlamlık, ilişki becerileri, duygu düzenleme, kapsayıcılık, dayanışma ve ekip çalışması temalarında bilgi, farkındalık ve beceri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacaktır.  
Ekim 2024-Haziran 2025 tarihleri arasında çevrim içi süpervizyon ve destek seminerlerinde ise eğitim sonrası sınıf uygulamalarına yönelik katkı sağlanacaktır.


PROGRAM UZMANLARI VE EĞİTİMCİLER
Program, SEV Araştırma ve Etki, Tarsus Amerikan Lisesi ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları ile Porta Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık iş birliğinde gerçekleştirilecek, eğitim Porta Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık eğitmenleri tarafından verilecektir.
Eğitmenler:
Serkan Kahyaoğlu: https://www.porta.com.tr/serkan-kahyaoglu/ 
Pınar Arslan Demirci: https://www.porta.com.tr/pinar-arslan-demirci/
Ege Ortaçgil: https://www.porta.com.tr/ege-ortacgil/
Cansu Omrak: https://www.porta.com.tr/cansu-omrak/
İzel Özkan: https://www.porta.com.tr/izel-g-ozkan/

 

KİMLER KATILABİLİR?

2024-2025 Eğitim ve Öğretım yılında depremden etkilenen illerde (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ) ve Mersin’de K-12 düzeyinde devlet okullarında ve özel okullarda görev yapmaya devam edecek her branştan öğretmen ve yönetici eğitim programına davet edilmiştir. 


KONAKLAMA ve ULAŞIM

5 gün sürecek eğitim boyunca konaklama SEV Okulları Tarsus Kampüsü yatakhanesinde sağlanacaktır.
Ulaşım organizasyonu katılımcıların kendi sorumluluğundadır.


GENEL KATILIM KOŞULLARI

Katılımcıların depremden etkilenen illerde bulunan K-12 düzeyinde eğitim veren devlet okullarında veya özel okullarda (okul öncesi, ilkokul, ortaokul ya da lise) görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Katılım gönüllülük esasına dayanmaktadır.

  • Katılım için kendisine kayıt formu iletilen başvuru sahiplerinin formu eksiksiz doldurarak kesin kayıtlarını belirtilen süre içerisinde onaylamaları gerekmektedir. 
  • Katılımcıların eğitim süresi boyunca konaklaması SEV Okulları Tarsus Kampüsü yatakhanesinde sağlanacaktır.
  • 5 günlük yüz yüze eğitimin tamamına ve 2024-25 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca gerçekleşecek çevrim içi süpervizyon ve destek seminerlerine katılım şartı bulunmaktadır.
  • Kesin kaydı gerçekleşen katılımcıların program değerlendirme çalışmaları kapsamında eğitim öncesi kendilerine iletilecek ön-test formunu ve eğitim sonrasında son-test formunu doldurmaları beklenmektedir.
  • Eğitim tamamen ücretsizdir. Katılımcıların konaklama ve yemek giderleri Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından karşılanacaktır.
  • Ulaşım katılımcıların sorumluluğundadır. 

2023 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz program videosu aşağıdadır.  

 

Lütfen programa kesin kaydınızı onaylamak için 4 Haziran 2024 Salı günü saat 17.30’a kadar aşağıdaki formu doldurunuz. Belirtilen tarihe kadar formu doldurmayan katılımcılar yerine yedek listedeki başvuru sahipleri davet edilecektir.

 Sorularınız için ogretmendestek@sev.org.tr ile iletişime geçebilirsiniz.